Back to All Events

COWs #4: Jennifer Walshe & Others

COWs concert series consists of three concerts that will take place in Mengi in Spring 2018. The concerts include music by composers Jennifer Walshe, Morton Feldman, Carolyn Chen amongst others.

The first concert on March 7 features works that take place in-between music, theater and performance art by Jennifer Walshe, Sigurður Guðmundsson, Einar Torfi Einarsson, Birgit Djupedal, Valentin Valle Domring, María Sól Ingólfsdóttir, Berglind María Tómasdóttir and Erik DeLuca, performed by students and staff at the Iceland University of the Arts. The second concert March 22, features the Iceland premiere of For Christian Wolff (for flute and piano) by Morton Feldman performed by Berglind María Tómasdóttir and Mathias Halvorsen. The last concert will take place on April 27 and is dedicated to music by Carolyn Chen. 

Performers March 7:
Birgit Djupedal, Berglind María Tómasdóttir, Einar Torfi Einarsson, Erik DeLuca, Örvar Erling Árnason, Pétur Eggertsson, María Sól Ingólfsdóttir, Valentin Valle Domring, Sigurður Einarsson, Snæfríður María Björnsdóttir, Elísabet Indra Ragnarsdóttir, Andrés Þór Þorvarðarson, Ingibjörg Elsa Turchi, Sigurlaug Björnsdóttir and Þorbjörg Daphne Hall.

PROGRAM:

Berglind María Tómasdóttir: A Piece for Potato Chips, Carrots and Watered Voices
Performed by everyone present.

Birgit Djupedal: Oppressor vs. oppressed
Performed by Andrés Þór Þorvarðarson and Snæfríður María Björnsdóttir.

María Sól Ingólfsdóttir: æ/ae
Performed by Berglind María Tómasdóttir and Sigurlaug Björnsdóttir.

Birgit Djupedal: Hønsestrikk
Performed by Birgit Djupedal, Berglind María Tómasdóttir, Einar Torfi Einarsson, Örvar Erling Árnason, Pétur Eggertsson, María Sól Ingólfsdóttir, Valentin Valle Domring, Sigurður Einarsson, Snæfríður María Björnsdóttir, Elísabet Indra Ragnarsdóttir, Andrés Þór Þorvarðarson, Ingibjörg Elsa Turchi and Sigurlaug Björnsdóttir.

Sigurður Guðmundsson: While I listened to music by Edvard Grieg I shot ten arrows into the Sky
Performed by Erik DeLuca

Valentin Valle Domring: Colour Music
Performed by Berglind María Tómasdóttir, Birgit Djupedal, Örvar Erling Árnason, Valentin Valle Domring and Sigurður Einarsson.

Einar Torfi Einarsson: Pencil Piece I: Music is What Music Doesn't // Eraser Piece II: Sous Rature - Reframing Mohr and Linearity (again) 
Performed by Berglind María Tómasdóttir and Einar Torfi Einarsson. 

Birgit Djupedal: Oppressor vs. oppressed
Performed by Andrés Þór Þorvarðarson and Snæfríður María Björnsdóttir.

Jennifer Walshe: Zusammen i
Performed by Birgit Djupedal, Berglind María Tómasdóttir, Einar Torfi Einarsson, Erik DeLuca, Örvar Erling Árnason, Pétur Eggertsson, María Sól Ingólfsdóttir, Valentin Valle Domring, Sigurður Einarsson, Snæfríður María Björnsdóttir, Elísabet Indra Ragnarsdóttir, Andrés Þór Þorvarðarson, Ingibjörg Elsa Turchi, Sigurlaug Björnsdóttir and Þorbjörg Daphne Hall.

Curator of COWs Concert Series: Berglind Tómasdóttir
COW Concert Series is supported by the Icelandic Music Fund.

Doors at 8.30pm - Tickets 2.000 kr.

Event on Facebook


∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞

COWs #4: Jennifer Walshe og fleiri

Tónleikaröðin COWs samanstendur af þrennum tónleikum sem fara fram á vormisseri 2018 í Mengi. Á tónleikunum verður flutt tilraunakennd tónlist af ýmsum toga eftir tónskáldin Jennifer Walshe, Morton Feldman, Carolyn Chen auk fleiri.

Á fyrstu tónleikunum verða flutt verk sem eiga það sameiginlegt að vera á mörkum tónlistar, leikhúss og myndlistar. Tónleikarnir eru í samstarfi við Listaháskóla Íslands en hluti flytjenda stundar nám við tónlistardeild Listaháskóla Íslands, aðrir starfa og kenna við sömu deild. Höfundar á efnisskrá eru Jennifer Walshe, Sigurður Guðmundsson, Einar Torfi Einarsson, Birgit Djupedal, Valentin Valle Domring, María Sól Ingólfsdóttir, Berglind María Tómasdóttir og Erik DeLuca. 22. mars er röðin komin að Morton Feldman er verkið For Christian Wolff fyrir flautu og píanó verður flutt. Verkið er um tvær klukkustundir að lengd og um flutning sjá Berglind María Tómasdóttir og Mathias Halvorsen. Botninn í röðina slær bandaríska tónskáldið Carolyn Chen með tónleikum 27. apríl. Nánari efnisskrá verður tilkynnt síðar.

Flytjendur á tónleikunum 7. mars
Birgit Djupedal, Berglind María Tómasdóttir, Einar Torfi Einarsson, Erik DeLuca, Örvar Erling Árnason, Pétur Eggertsson, María Sól Ingólfsdóttir, Valentin Valle Domring, Sigurður Einarsson, Snæfríður María Björnsdóttir, Elísabet Indra Ragnarsdóttir, Andrés Þór Þorvarðarson, Ingibjörg Elsa Turchi, Sigurlaug Björnsdóttir og Þorbjörg Daphne Hall.

EFNISSKRÁ:
Berglind María Tómasdóttir: A Piece for Potato Chips, Carrots and Watered Voices
Flutt af öllum viðstöddum.

Birgit Djupedal: Oppressor vs. oppressed
Flytjendur: Andrés Þór Þorvarðarson og Snæfríður María Björnsdóttir.

María Sól Ingólfsdóttir: æ/ae
Flytjendur: Berglind María Tómasdóttir og Sigurlaug Björnsdóttir.

Birgit Djupedal: Hønsestrikk
Flytjendur: Birgit Djupedal, Berglind María Tómasdóttir, Einar Torfi Einarsson, Örvar Erling Árnason, Pétur Eggertsson, María Sól Ingólfsdóttir, Valentin Valle Domring, Sigurður Einarsson, Snæfríður María Björnsdóttir, Elísabet Indra Ragnarsdóttir, Andrés Þór Þorvarðarson, Ingibjörg Elsa Turchi og Sigurlaug Björnsdóttir.

Sigurður Guðmundsson: While I listened to music by Edvard Grieg I shot ten arrows into the Sky
Flytjandi: Erik DeLuca

Valentin Valle Domring: Colour Music
Flytjendur: Berglind María Tómasdóttir, Birgit Djupedal, Örvar Erling Árnason, Valentin Valle Domring og Sigurður Einarsson.

Einar Torfi Einarsson: Pencil Piece I: Music is What Music Doesn't // Eraser Piece II: Sous Rature - Reframing Mohr and Linearity (again) 
Flytjendur: Berglind María Tómasdóttir og Einar Torfi Einarsson. 

Jennifer Walshe: Zusammen i
Flytjendur: Birgit Djupedal, Berglind María Tómasdóttir, Einar Torfi Einarsson, Erik DeLuca, Örvar Erling Árnason, Pétur Eggertsson, María Sól Ingólfsdóttir, Valentin Valle Domring, Sigurður Einarsson, Snæfríður María Björnsdóttir, Elísabet Indra Ragnarsdóttir, Andrés Þór Þorvarðarson, Ingibjörg Elsa Turchi, Sigurlaug Björnsdóttir og Þorbjörg Daphne Hall.


Listræn stjórnun COWs: Berglind María Tómasdóttir
Tónleikaröðin er styrkt af Tónlistarsjóði.

Húsið opnar kl. 20:30 - Miðaverð er 2.000 kr.